De ce Islanda din nou?

Standard

Let me tell you a little story about a girl and her dream…

Eh, e prea mult de povestit, așa că în schimb voi face o mică recapitulare a motivului pentru care mă aflu din nou în Islanda. Pentru că da! M-am întors la țara de care m-am îndrăgostit iremediabil. Și nu, nu era ceva plănuit. Voi fi aici toată vara (până cândva în octombrie… deși niciodată nu se știe ce se mai poate întâmpla). Lucrez la unul dintre hosteluri, la recepție.

Dar să încep cu mijlocul. Mijlocul fiind că din martie, am început să bat la alte uși. Cu ideea de a fi angajată. Nu dau mai multe detalii pentru că nu își au rostul. Ajunsă la jumătatea lui mai și fără niciun răspuns pozitiv (după interviuri și în total vreo 15 încercări serioase și asumate), tot față în față cu eșecuri m-am trezit.

Așa că, gândidu-mă că nu am nimic de pierdut, am zis să adresez o întrebare în Islanda, poate au vreun loc liber pe timp de vară. Începuse deja festivalul de film și în cele din urmă primesc răspunsul pozitiv cu o condiție destul de dificil de urmat. Trebuia să ajung înainte de 15 iunie. Asta se întâmpla în 1 iunie cu puține minute înainte de miezul nopții.

Urma ca luni, 6 iunie, să plec de la festival și deci, aveam mai puțin de 10 zile la dispoziție să îmi iau biletul. Următoarea zi, 2 iunie, am găsit zborul în 12 iunie. Cel mai devreme pe care l-am putut lua. Pentru că l-am și luat pe loc.

Luni am plecat înapoi în Dej unde viața mea este în continuare în cutii. Nu, nu am avut timp să le desfac sau să mă uit prin ele. Din motivele menționate anterior. Miercuri am fost iar în Cluj să rezolv câteva probleme cu abonamente și de la 11:00 la 19:00 am avut întâlniri una după alta cu prieteni și prietene cu care nu apucasem să mă văd de când ajunsesem în țară. Din păcate, tot nu am reușit să mă văd cu toți. De fapt, de abia am apucat să îmi spăl toate hainele, să se usuce și să le pun înapoi în bagaj. Pentru că sâmbătă dimineața la 6:30 deja plecam înspre Budapesta.

Și uite așa ieri după-masa am ajuns în Reyjavik. Am și fost la o cină internațională la unul dintre hosteluri. Am avut parte de îmbrățișări lungi de la oameni dragi, am râs și povestit diverse. Iar azi, deja am avut prima zi de lucru. Care s-a încheiat cu brio.

Urmează o săptămână lungă pentru că de joi va începe nebunia festivalului de muzică Secret Solstice (Midnight Sun Music Festival). Și cred că voi lucra tură de noapte în cele patru zile de festival. Noaptea fiind, știți voi, luminoasă.

Și acum, mă retrag mâncând niște Skyr și aranjându-mi un pic hainele în noua cameră. Ah, da… locuiesc în același apartament, dar altă cameră.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s