Convoi de șovăiri

Standard

Câteva acorduri liniștite cu un crescendo violent o făceau să zâmbească în timp ce privea pe geam înspre dealurile ninse. Se afla în trenul ce o aducea înapoi la realitate. Un drum lung și obositor. Începuse să studieze oamenii din jurul său. În fața sa era un domn ce o ajutase să își pună rucsacul sus, singură nu ar fi reușit. Nu pentru că nu ar fi avut forță, dar micuța înălțime mereu îi era împotrivă când trebuia să facă asta. Bărbatul avea mâini butucănoase cu unghii tăiate foarte scurt și neîngrijite ce arătau o viață muncită la țară. Avea o verighetă simplă, subțire.

Își aminti de verigheta pe care o văzuse în urmă cu două zile. Se uitase pe furiș pentru că nu voia să fie observată cum caută din privire dovada aurită a vieții celuilalt. Sunt prea stranii ciocnirile întâmplătoare ale existenței unor oameni ce cândva se cunoșteau. Situația era cât se poate de stânjenitoare cu atât mai mult cu cât el nu își putea lua ochii înlăcrimați de la ea. Probabil că își amintea de planuri neîmplinite și de visurile netrăite. Pentru ea nu mai însemna nimic. Nici el, nici amintirea lui, nici zâmbetul strâmb pe care îl afișa.

Apoi o privi pe tânăra ce citea încruntată dintr-o carte. În titlu era musai cuvântul dragoste, de parcă toate fanteziile sunt mai ușor de digerat în tren. Era absorbită total de povestea pe care o devora, așa că nu observă când sticla sa de apă îi căzu pe jos. Tânărul ce se afla lângă ea se aplecă să o ridice, moment în care parfumul lui o făcu să tresare. Îi aminti de un alt trecut pierdut printre raze istovitoare de soare și fulgi de nea prea mari. Îl fixă cu privirea: avea aceeași ochi albaștri, dar cei de acum păreau mai netulburați.

Trenul își urma traseul sacadat în timp ce ea se lăsă pierdută printre cuvintele unei limbi detestate, printre fărâme de pufuri reci, printre personaje creionate aleatoriu.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s