Destinație: nefericire

Standard

Privea cerul înnorat și se gândea la ce făcuse în urmă cu un an. Fusese o zi cu mult mai periculoasă peste care trecuse cu bine… dar se terminase în lacrimi. Anul acesta începuse ziua plângând poate că se va termina diferit. Era ciudat cum vremea îi influența starea de spirit atât de ușor, de parcă ar fi avut mâini enorme ce o frământau ca pe o bucată de plastilină. Pășea pierdută în gânduri prin parcul prea golaș. Liniștea ce altă dată o calma, acum era sumbră.

Mici bucăți de zăpadă murdară încă se mai puteau vedea prin locuri ascunse și umbrite. Dar până și asta o întrista. Amintirea unei ierni prea scurte și prea crunte. Cu mâinile în buzunar dădu de un bilețel pe care îl găsise în sertarul din dormitorul său. ”Destinație: nefericire”. Nu știa cum apăruse acolo, dar la cât de dezordonată fusese în ultima vreme nu era deloc surprinzător să fi fost acolo de mai bine de o lună, poate pus chiar de ea. Se tot întreba ce voia să însemne, obsesia ei dintotdeauna de a găsi un sens la fiecare lucru ivit în calea sa. Epuizantă preocupare.

Prinsă în propriile gânduri, nici nu observă când ieși din parc și rătăcea aiurea pe străzi necunoscute. Se va pierde negreșit și va fi cu atât mai abătută. Mesajul din bilețelul rătăcit era atât de simplu. Nu oamenii, nu locurile, nu timpurile contau. Așa cum în momentul acela nu conta că se pierduse pe străzi prea alambicate, în sufletul ei se afla încă în parcul prea posomorât. Poate dacă ar fi deschis ochii mai bine ar fi văzut minunatele case pe lângă care trecea, oamenii ce îi zâmbeau trecând pe lângă ea. Dar nici asta nu observă. Ceea ce conta cu adevărat era ca în sufletul ei să fie pregătită să coboare din trenul ce avea aceeași destinație de fiecare dată, oricâte alte rute ar fi urmat: nefericirea. Sau chiar dacă nu ar fi pregătită, pur si simplu să coboare, chiar dacă ar fi sărit din mers. Și atunci lacrimile ar putea fi de bucurie.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s