Miez de vară ca o răscruce

Standard

Uit să scriu. Iar asta este printre ultimele refugii pe care le mai aveam. Niciodată nu am putut forța cuvintele, uneori trebuia să le opresc, să le culeg, să le dau un sens… dar niciodată să le pornesc.

A trecut luna foarte aglomerată și va începe alta. Iar eu încep să mă tem că modul meu de a minți timpul este o greșeală. Mă ascund după amintiri și clipe unice, mă încântă poveștile ce le pot spune și pozele pe care le privesc constant. Dar dacă am greșit? Dacă alegerea unui bine psihic a înșelat binele material prea mult?

A trebuit să plec departe ca să fiu bine eu cu mine. Dar adevărul este că distanța nu rezolvă orice dificultate, ajută doar să vezi lucrurile din altă perspectivă. Iar apoi te poți întoarce în același loc alegând să nu mai faci aceleași greșeli. Tot de tine ține, tot tu ești cel care va decide încotro.

Ce am învățat în tot acest timp? Multe, sunt lucruri care îmi vor rămâne mereu întipărite în minte și în suflet. Câte dintre ele pot trece în CV? Trei rânduri scurte. Ce aș putea face de una singură sau ce am învățat concret în atâția ani de școală? Prea multe ca să pot alege un singur drum. Dar știu prea puțin din fiecare ca să pot începe de undeva cu adevărat.

Am vise, ca oricare, și mă închipui încântată că voi face și asta, și asta și mai ales asta. Dar concretul dă peste mine ca un buzdugan și apoi mă împiedic de propriile cugetări. Plus că mă sabotez. De parcă ocazional cineva vine și îmi închide simțul ambiției și îmi deschide toate simțurile abandonului. Privesc în jurul meu și mă îngrozesc: oameni care pot mai mult, dar se mulțumesc cu puțin, oameni care își trăiesc visul, dar fără viitor, oameni care sunt dictați numai de bani, oameni care sunt încuiați în nefericire.

Sper la prea mult și fac prea puțin. Fac prea multe și nu contează. M-am învățat să fac față diverselor provocări, iar atunci când viața nu îmi oferă o provocare mă simt fără iscusință. Deci.. hai cu provocarea!

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s