1 Decembrie regăsit printre alte continente

Standard

De fiecare 1 Decembrie îmi amintesc ce am făcut anul trecut de Ziua Naţională. 2011 nu a fost unul dintre cei mai buni ani ai mei, de fapt a fost atât de rău încât s-a lungit pe jumătate din 2012. Dar ce am scris atunci mă şochează un pic acum. Parcă aş fi ştiut…

A fost a doua oară în viaţa mea când mi-am petrecut 1 Decembrie în afara ţării. Am început ziua făcând pe casnica, lucru total diferit de ce fac de obicei. Chiar glumeam că după făcut curat în toată casa, spălat de mână haine şi gătit.. mă simţeam ca o casnică ce îşi aşteaptă bărbatul să îi ajungă acasă. În rest, am stat în pat pentru că e foarte frig în casa asta pe care încep încet, încet să o detest.

Aşa că pot spune că mi-am început ziua de pe la ora cinci după-masa. Ne-am strâns aşa: doi tunisieni, un neamţ, o braziliancă şi o româncă să mergem pe insulă, Kerkennah pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Ne-am aprovizionat cu vin/bere/mâncare şi duşi am fost. Bacul parcă a mers mai repede ca nicicând sau poate nu am simţit eu. Oricum cu vreo 10 minute înainte să ajungem, Malek mă întreabă dacă am aparatul la mine. Îi răspund că normal şi îmi spune că e timpul să plecăm… ca să mergem în cabina căpitanului. Whaaaaaaat? Aşa ceva nu se poate! Că doar nu e loc de vizitat. Ei bine, nu ştiu exact ce le spune celor din echipaj ideea este că intrăm în cabină, facem cunoştinţă cu căpitanul şi am făcut chiar o poză la cârmă, dar din păcate nu e focalizată cum trebuie. Eh, de multe ori am problema asta când las aparatul pe mâna amatorilor. Oricum se anunţa o seara mai mult decât interesantă.

Am ajuns pe insulă şi neamţul observă luna care tocmai răsărea şi era mai mult decât imensă. Aşa că am pornit în căutarea ei… am mers vreo 10 km doar ca să o putem vedea mai bine. Magnific… pur şi simplu magnific. Arăta ca o portocală imensă.

În cele din urmă ajungem în casa unde fusesem şi data trecută. Unde iar am făcut pe.. gazda/casnica. Am gătit ajutată de Malek paste cu ton, apoi ajutată de neamţ am făcut cel mai bun vin fiert pe care l-am gustat vreodată. Europa 1 – 0 Africa/America.

Apoi am ascultat ceva muzică românească.. iar la un moment dat, cei doi tunisieni au început să cânte la chitară piesele ce le auzeau. Faină senzaţie! Le-am tradus câteva cântece de la Iris şi Nicu Alifantis şi se pare că i-am cucerit cu Luna Amară. Pe la vreun 11 noaptea, am decis să mergem pe plajă. Ne-am luat vinul fiert şi am purces înspre marea ce ne aştepta liniştită. Evident că nu am putut rezista şi m-am descălţat să îmi bag picioarele în ea Mare Mediteraneană, care mare nu era chiar cea mai caldă apă din câte am încercat. Dar măcar nu am fost singura, neamţul m-a urmat. Chiar şi nisipul îmi părea îngheţat. Dar nu a contat.. a fost un sentiment minunat: mare, nisip, luna plină (sau aproape plină), un cer plin de stele, vinul fiert.

Primul 1 Decembrie petrecut pe plajă, chiar dacă numai pentru vreo 15 minute… Deşi a fost un chin real să mă întorc înapoi desculţă pentru că începusem să nu îmi mai simt picioarele şi fiecare pietricică o simţeam ca o capcană pentru urşi, mă amuza Malek care îşi cerea scuze că mă dor pe mine tălpile.

Ne-am întors şi m-am apucat să fac clătite pentru că mi-am dorit enorm să mănânc aşa ceva. Şi oricum nu m-aş fi putut baza pe altcineva să prepare un lucru atât de „complicat”. Eh, s-au dus vremurile în care bărbaţii îmi făceau clătite… cel puţin deocamdată. 😆 Europe 2 – 0 Africa/America

Surpriza cea mai faină a fost când neamţul a vorbit pe skype cu ceva prieteni de-ai lui, printre care cu o româncă şi am vorbit un pic cu ea în română. Ah, cât îmi lipsise să vorbesc cu cineva în română! Oricum a rămas chiar şocată tipa. Dar cum spuneam, a fost un moment foarte fain.

În cele din urmă, ne-am întins la poveşti până târziu în noapte. Eroina de mine avea în plan să se trezească să vadă răsăritul. Dar am adormit cu vreo oră înainte de răsărit şi deci l-am ratat. Se pare că îl voi lăsa pe data viitoare. Dimineaţa ne-am trezit, am mers pe plajă să mă pot bucura de o zi însorită şi minunată, pe o plajă superbă şi apoi ne-am pregătit de plecare.

A fost una dintre cele mai importante, interesante şi bune zile/nopţi de 1 Decembrie vreodată sărbătorită de mine. Efectiv nu puteam cere nimic în plus. În următoarele două săptămâni urmează două zile de naştere şi apoi vine Sfârşitul Lumii/Crăciunul şi Revelionul. Cred că totuşi luna decembrie va fi una reuşită.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s